25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ - ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ!

TΗΛ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 2160035560 Τηλ. Παραγγελίες: 2160035560

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελiες από 60€ έως 4Kg!

ΦΥΤΡΕΣ-MICROGREENS

Οι Φύτρες είναι σπόροι που μόλις έχουν βλαστήσει και είναι στα πρώτα στάδια του βιολογικού τους κύκλου, είναι εύκολοι στην χώνεψη και αφομοιώνονται, καθώς απορροφούνται πλήρως από τον οργανισμό. Καλλιεργούνται σε διάστημα 2-7 ημερών και είναι έτοιμα όταν φτάσουν στο επιθυμητό ύψος 2-5 εκατοστών.
Χάρη στην διαδικασία της βλάστησης, οι σπόροι αυξάνουν την πρόσληψη πρωτεϊνης και την ικανότητα αφομοίωσης των ανόργανων αλάτων, όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, ο φώσφορος και το μαγνήσιο.
Επίσης αυξάνεται και η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C & B12 και η σχετική αφομοίωσή τους. Επομένως, αποτελούν σίγουρη πηγή θρεπτικών στοιχείων για όσους έχουν επιλέξει μια διατροφή χορτοφαγική ή vegan.

Τα Microgreens είναι τα νεαρά και τρυφερά φυτά, που συλλέγονται μετά από 7-20 ημέρες από την σπορά, τα οποία κόβουμε μερικά χιλιοστά από τον βλαστό τους, πριν ακόμα αναπτυχθούν τα δύο φύλλα που λέγονται κοτυληδόνες ή πριν τα πρώτα αληθινά φύλλα. Είναι μια νέα κατηγορία κηπευτικών που ξεχωρίζει για την πρώιμη συλλογή – συγκομιδή της και μία νέα πρακτική καλλιέργειας μινιατούρας – μίνι λαχανικών. Μία πρόσφατη επιστημονική έρευνα που διενεργήθηκε από το πανεπιστήμιο του Maryland, πράγματι έδειξε ότι τα microgreens χαρακτηρίζονται από περιεχόμενο πλούσιο σε βιταμίνες και στοιχεία βιοδραστικά ακόμη και δεκάδες φορές παραπάνω από τα συμβατικά λαχανικά και είναι σε θέση να βελτιώσουν την πέψη και την άμυνα του οργανισμού σε διάφορες ασθένειες. Γι’ αυτό έχουν κερδίσει δίκαια την προσφώνηση Superfood!

Φθίνουσα ταξινόμηση
Φθίνουσα ταξινόμηση